Workshop

maximaal 8 deelnemers, 75 euro per persoon

Ik geef les aan beginnende keramisten. Wil je ontdekken of pottenbakken iets voor jou is of wil je een leuk uitstapje onder vrienden of familie schrijf je dan snel in. Ik leg de eerste stappen van het pottendraaien uit, centreren, optrekken, vormgeven. 

Nieuwe data voor 2024 online.

We installeren ons aan de draaischijf en gaan met klei aan de slag. Na een korte demonstratie, draaien jullie zelf enkele potjes.

Keramiek is een traag proces, dus de afwerking doe ik nadien. Wanneer de klei droog genoeg is draai ik 2 van jouw gekozen potjes af (afwerking van de bodem). Je kiest dan ook de kleur die ik voor jou glazuur als je potjes gebakken zijn en daarna gaan ze terug de oven in. Als ze helemaal klaar zijn kan je ze ophalen.

Praktische afspraken

Neem zeker twee slechte handdoeken en een schort mee. Doe kleding aan die vuil mag worden en met lange of valse nagels is het heel moeilijk draaien. Op het einde van de les ruimen we samen op en maken we de schijven terug proper.

De workshop gaat enkel door bij een minimum inschrijving van 4 personen.

Inbegrepen in de workshop

Een korte demonstratie, intense begeleiding, klei, een drankje, een zoetje,  afdraaien door mij, ruwbak van jouw 2 gekozen werkstukken, glazuren door mij én de glazuurbak.

Annulatie

Mocht je toch verhinderd zijn kan je de workshop annuleren tot op twee weken voor de workshop. Ik betaal het inschrijvingsgeld terug verminderd met 15 euro administratie kosten. Annuleer je minder dan twee weken voor de workshop wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.

Inschrijven: katrien@klat-keramiek.be